A Cornflakes mégis finom

Sok-sok évvel ezelőtt, még a gyermekeim kicsik voltak, kaptunk egy zacskó natúr kukoricapelyhet. Akkoriban még nem nagyon ismertük, szokatlan és drága volt a tej-müzli és hasonló reggeli étel számunkra. Nos az ebből elkészített első reggeli nem nyerte el gyermekeim tetszését, mivel semmi íze, még csak nem is édes. Talán kicsit örültem is neki, nem lesz gond eztán a vásárlás miatt. Később a különböző müzlik vásárlásakor valahogy a kukoricapehely sosem került a kosárba, egészen a mai napig. Ma ugyanis új édességgel bővült a szakácskönyvem.

Hozzávalók:
6 evőkanál méz
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
15 dkg darált dió
25 dkg natúr kukoricapehely
kb. 60-65 db mignon papír

Elkészítés:
A mézet a cukorral felolvasztjuk, majd beleolvasztjuk a margarint és a csokit. Hozzákeverjük a kakaóport, a diót és forrástól számítva 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd még melegen, kanállal halmokat készítünk a mignon papírokba. A halmok méretétől függően kb. 60-65 db lesz belőle.

Így már gyermekeimnek is ízlik a kukoricapehely:


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés: