A "lábtörlő" nem torta

Mivel blogom elsősorban tortákról szól, meg kell mondjam, nem csak tortákat szoktam sütni. Kolléganőim tudva, hogy szeretek újdonságokat kipróbálni, sokszor meglepnek egy-egy új recepttel. Így kaptam tegnap egyik kedves kolléganőmtől a következő receptet, mely a  "lábtörlő" nevet kapta.
A recept nagyon egyszerű.

Pizza tésztát készítünk:
2,5 dkg élesztőt langyos vízben kevés cukorral felfuttatunk. Összedolgozzuk 30-35 dkg liszttel, 1 teáskanál sóval, 4 evőkanál étolajjal és annyi langyos vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Megkelesztjük.

Elkészítés:
A megkelt tésztát szögletes tepsibe nyújtjuk, majd a szélétől 2 cm-re pizzavágóval vagy éles késsel csíkokat vágunk bele. A virsliket hosszában kettévágjuk, és a tésztacsíkok közé fűzzük. A szélét sajtcsíkokkal körberakjuk és a tésztát felhajtjuk rá. Reszelt sajttal, esetleg pizzafűszerrel megszórjuk és sütjük.

A kész vacsoraétel:



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 megjegyzés:

Lencsilány írta...

Ezt én is meg akartam sütni:D Persze pont ilyenkor nem vagyok otthon:P!

Gyöngyi írta...

Én megsütöttem és nagyon finom lett. Köszi Teca az ötletet.