Torta csak úgy

A legutolsó sütésemkor kicsit elszámoltam magam a tortalapokat illetően. Lányommal együtt sütöttünk, és valami félreértés folytán két piskótalappal többet sütöttem, mint amire a tortához szükségünk volt. Természetesen nem veszhet kárba, hát lefagyasztottam.
Most, hogy már mindnyájan ki voltunk éhezve egy kis édességre, eszembe jutott, gondoltam valamit kezdhetnék vele. Igen, de sütni nem akartam, és egy tortához nekem kevés a két lap. Így gondoltam ki, hogy a harmadik lapot egy kekszes lappal helyettesítem. Elkészítettem a krémet, és a kekszes lapot, majd összeállítottam a tortát. A díszítéssel megint gondom akadt. Nem volt semmilyen alkalom, tehát valami egyszerűt találtam ki. A névvel még bajban voltam, mert hát nem tudtam mit mondani, milyen tortát fogunk enni. Biztosan mindenki átélte már azt a helyzetet, amikor csak úgy magától megoldódik minden. Pontosan ez történt nálunk is. Amikor a tortát a hűtőből kivéve az asztalra tettem, lányom barátja megkérdezte, hogy batikoltam a torta tetejét? És már meg is volt a név, mert azt mondta, akkor ez egy batik torta.
Szóval a batik torta receptje:

Hozzávalók:

  • 2 db piskóta tortalap
  • 1 db kekszes tortalap
  • krém
  • csokoládéöntet (kivételesen boltban vásárolt, mert az is volt itthon, maradék)
A kekszes tortalaphoz 30 dkg darált kekszet összegyúrtam 10 dkg porcukorral, 2 dl tejjel és egy kis kakaóporral, majd kerek lappá nyújtottam.
A krémnek a sima vanília krémet készítettem: 3 dl tejben 1 cs. vanília puding felfőzve, majd kikeverve 20 dkg vajjal és 20 dkg porcukorral.
Ezután az egyik piskótalapot megkentem a krémmel, majd óvatosan ráborítottam a kekszes lapot, megkentem megint krémmel, és ráhelyeztem a másik piskótalapot. A tetejét és oldalát megkentem a krémmel. Eztán a csokoládé öntetet körkörösen ráfolyattam a tortára, majd fogpiszkálóval átlókat rajzoltam a torta tetejére. Ezáltal a krém és az öntet pókhálószerűen kapcsolódott össze.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés: