A kezdet

"Minden kezdet nehéz." - szokták mondani. De mindennek valahol el kell kezdődnie. Az én blogom valahol az anyukám 72. születésnapjával kezdődött, azt hiszem.
Nálam már régi hagyomány, hogy születésnapra tortát sütök. Igaz az ünneplésről általában készültek fényképek is, de soha nem a torta volt a főszereplő. Mígnem nagylányom ötlete után elkezdtem fényképezni a tortáimat. Nem volt vele célom, csak úgy magamnak, hogy majd ha öreg leszek, nézegethessem. Eszembe sem jutott, hogy egyszer ezeket a képeket, (recepteket) közzé fogom tenni.
Ezen a születésnapon  már felvágtuk a tortát, fele el is fogyott, mikor eszembe jutott, hogy nincs róla kép. Nosza, gyorsan kell egy felvétel, még ha csak a feléről is. Így legalább látszik, milyen a krémmel együtt. Ami azért is fontos itt, mert a sok töprengés után végül arra jutottam, hogy "mirinda" torta lesz. Kolléganőm szerint a mirinda szelet nem is süti, hogy lehet abból még tortát is készíteni? Aki ismeri a mirinda szeletet, tudja miért volt ez kérdés, aki nem, az remélem a végén majd megérti.
Akkor hát a recept, és a "Hogyan lett torta?" kérdésre a válasz:

Hozzávalók:
     6 tojás
     6 kanál cukor
     1 dl étolaj
     4 kanál liszt
     2 kanál kakaó
     1 cs. sütőpor
     20 dkg margarin
     25 dkg porcukor
     25 dkg túró
     2 cs. vanília puding
     1 dl szörp, 6 dl víz

Mirinda szelet:
A 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral és 1 dl étolajjal kikeverjük. Adunk hozzá 4 kanál lisztet, 2 kanál kakaót, 1 cs. sütőport és a 6 tojás felvert habját. Szögletes tepsiben 1 lapban megsütjük.
20 dkg margarint 25 dkg porcukrot és 25 dkg túrót jól kikeverünk, a kihűlt tésztára kenjük.
2 cs. vanília pudingot 6 dl vízzel és 1 dl (bármilyen ízű) szörppel felfőzzük. Ha kihűlt a túrós krémre kenjük.

Így lett belőle torta:
A tésztát kerek tortaformában 3 lapban sütöttem meg.
A krémeket elkészítettem és mindkettőt 3 részre osztottam.
Majd összeállítottam a tortát.
Az alsó piskótalapot megkentem az egy rész túrós krémmel, erre simítottam az egy rész pudingos krémet, majd ráhelyeztem a második piskóta lapot. A tésztát megint megkentem egy rész túrós krémmel, majd egy rész pudingos krém következett. Ráhelyeztem a harmadik piskóta lapot, amire a maradék túrós krémet simítottam. A maradék pudingos krémmel a torta oldalát vontam be.
Díszítés és fogyasztás után a maradék így nézett ki:


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    0 megjegyzés: