Torta, megint születésnapra

Most már muszáj engednem a sok kérésnek. Nincs több kibúvó, a lányom itt ül mögöttem, hogy írjak már a blogomra.
Hát itt van a legújabb torta, amit anyukám születésnapjára sütöttem, pénteken........éjjel, merthogy későn értem haza, de reggel már menni kellett szüretelni. A köszöntés pedig a hegyen történt.
Nem lett olyan szép, mint amilyen finom.
Ja, hogy  kedves olvasó még nem láttál egyet sem? Igen a legújabb csak nekem jelenti az újat, mert ugye már elég sokat sütöttem,  csak még nem osztottam meg veletek a látványt.
Mivel az egész család ott volt a szüreten, majd az ünneplésen, olyat akartam sütni, amit mindenki szeret. Ez a sütemény a 3 Bit szelet. Igen ám, de az sütemény és nem torta! Hogyan lesz torta egy süteményből? Ez a kérdés nekem is gondot okozott. Az ötlet megszületésétől a megvalósításig elég sokat törtem a fejem, hogyan is legyen a kivitelezése.
Még nem tudjátok, de én általában a tortasütést azzal kezdem, hogy kitalálom melyik sütemény legyen az alapja. Nagyon sokszor előfordul, hogy nem a tortarecept szerint dolgozom, hanem egy szeretett süteményt alakítok tortává.

A 3 Bit szeletből így lett torta:
Először is egy tálban összekevertem 2 dkg zsemlemorzsát, 3 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport és 15 dkg darált diót.
6 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzákevertem 20 dkg kristálycukrot. Ezután kevertem bele a szárazanyag-keveréket. Szögletes tepsiben megsütöttem.
Még egyszer megismételtem a fenti tészta sütését. Így két lapom lett. Megjegyzem, az egyik tésztához használt tojások sárgája kell a krémbe, de a másik tésztából visszamaradt tojások sárgáiból vasárnap forgácsfánk készült.
Amíg a tészta hűlt, elkészítettem a krémet.
Ehhez 4 dl tejet feltettem forrni, közben elkevertem 25 dkg kristálycukrot 6 tojás sárgájával 2 csomag vaníliás pudinggal és 2 dl tejjel, és a forró tejhez adtam, felfőztem.
Amikor kihűlt hozzákevertem 25 dkg margarint. A krémet kétfelé vettem, egyik felébe 2 kanál kakaót, a másik felébe 1 cs. vaníliás cukrot kevertem.

A torta összeállítása:
Az első tésztára simítottam egy réteg barna krémet, erre egy réteg sárga krémet, majd rátettem a másik tésztalapot. Erre megint egy réteg barna krém, majd egy réteg sárga krém került. Erre a krémre raktam sorjában a szögletes háztartási kekszet, majd a maradék krémeket összekevertem és a kekszre simítottam. Tejszínhabbal díszítettem.

 Íme a végeredmény:








 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 megjegyzés:

Lencsilány írta...

Ügyes vagy!

Perlanegra írta...

Teca a többi tortát is kérjük és nagyon ügyes vagy.
Gyöngyi

Unknown írta...

én is kaphatok eböl a finom tortából ???
ügyik vagytok nagyon ÜDV. Tóni